YayBlogger.com
BLOGGER TEMPLATES

Khamis, 25 Ogos 2011

~ contest menulis cerpen ~

Assalamualaikum w.b.t….

Sabaah alkhayr.. Dah lame betul ana meninggalkan teratak blog ini kerana ana sibuk menjalankan tugasan ana sebagai suri rumah praktikal..hehee..


Alhamdulillah..hari ini dah lepasi 22 minit masuk ke ramadhan ke 26.. tinggal lagi 4 hari masa perjuangan umat islam dalam bulan penuh magrifah Allah ni..terasa sedih menapak di hati..jika di izinkan, ana nak sangat bulan seperti ini berkekalan seperti bulan biasa tetapi semua ini telah di tulis rapat dalam Qalam Allah bahawa bulan magrifahNYA hanya pada satu bulan sahaja iaitu bulan Ramadhan.. rugi andai kita melepasi bulan yang penuh rahmat ini tanpa mencari bekalan ke akhirat…

Alhamdulillah, awal pagi macam ni, ana terpaksa mengambil sedikit waktu untuk mencoret kata-kata di dinding blog ana untuk memenuhi keinginan ana untuk menyertai contest menulis cerpen.

Ini pertama kali ana cuba menceburkan diri dalam dunia contest yang hanya pertandingannya berlaku di blog.. tapi itu semua perkara terakhir kerana yang pentinggggggggg adalah ::


ا] ana ingin berkongsi sebuah nukilan daripada idea kecil ana dengan sahabat - sahabat yang membaca nukilan ana.. ^_^

ب ] ana tertarik dengan hadiah daripada penganjur pertandingan tersebut.. hadiah itu sangat bermanfaat untuk beroleh bekalan ke akhirat.. dan yang pasti ia adalah Qalam Akhirat dan akan memberi syafaat untuk pembacanya..

ت ] menang atau kalah, itu adalah adat pertandingan.. sesiapa yang berani menyertai pertandingan, mestilah berani mengambil risiko kekalahan.. dan itu membuktikan masih banyak perkara yang perlu di pelajari [ peringatan untuk diri ana .. hehe ]


Disebabkan ana tidak dapat mengambil masa terlalu lama untuk mencoret warkah dalam laman blog ana, di sini ana ingin memaparkan banner hasil daripada kretiviti idea penganjur itu sendiri..


<< klik sini untuk melihat blog penganjur


Ana juga telah membuat satu cerpen tetapi mempunyai dua episode.. insyaaAllah, episode ketiga [terakhir] akan menyusuri sebelum tarikh pertandingan tamat.. mudah-mudahan ana sempat menghabiskannya kerana masa ana kebanyakkannya terluang sebagai suri rumah praktikal..hehe


Di sini, ana serta kan episode pertama dan episode kedua ^^,


Episod 1 : http://mencintaiallah.blogspot.com/2011/08/ana-asifah-ya-akhi-saya-menjadi-kejam.html

Episod 2 : http://mencintaiallah.blogspot.com/2011/08/ana-asifah-ya-akhi-saya-menjadi-kejam_06.html

Episod 3 : http://mencintaiallah.blogspot.com/2011/08/takdirmu-episod-akhir.html [ telah di terbitkan pada 26/8/2011 ]


Baiklah, sampai di sini saje yang dapat ana coretkan [ sambil mendengar lagu istikarah cinta ].. insyaAllah, dengan izin Allah, esok ana akan kembali lagi menziarahi laman blog ana ni.. tetapi sebelum tu, ana ingin tagged 5 orang sahabat ana untuk mengajak mereka dan para pembaca untuk menyertai pertandingan menulis cerpen..jum kite kongsi idea sambil berkongsi ilmu ^^, insyaallah..banyak manfaatnya dan niatkan kerana Allah Ta’ala..

Sahabat-sahabat yang tersayang :::::

ا ] hanie

ب ] shera

ت ] izzati

ث ] toiyibah

ج ] yaya


Baiklah , sampai sini dulu yee..ana tak boleh lame – lame nie.. asif ya sahabat.. insyaAllah, dengan izin Allah, kite ketemu lagi esok yea.. maassalamah wa ilalliqa’... lailatul saidah.. Assalamualaikum w.b.t..

Followers